Actueel / Nieuws

Geplaatst 31 mei 2018

Uitgelicht een reactie/oproep van Greet Rubertus (werkgroep) van 31 mei

De buitenkant van het dorpshuis ziet er weer netjes uit. Een paar keer per jaar is het nodig om de boel een beetje toonbaar te houden.

Graag wil ik wel de aandacht vragen voor de binnenkant van ons dorpshuis. Ook hier zal schoongemaakt moeten worden en dan wel wat vaker. Er is nu een klein groepje, maar ik zou een dringend beroep willen doen om uw medewerking toe te zeggen. Wanneer de groep wat groter is, hoef je ook niet zo vaak aan te treden.

Ikzelf ben bereid om na iedere activiteit het sanitair schoon te maken.

Concept Taakverdeling Dorpshuis versie4.02

Bestuur
VoorzitterPlannen en voorzitten van dorpshuisvergaderingen. Nauw overleg met (hoofden van) vrijwilligersSjoerd Schaaf
SecretarisNotuleren, post, informeert en heeft nauw contact met website beheerder. Verslag tijdens jaarvergadering.Geertje Boersma
PenningmeesterFinanciën/kas beheer en verslag tijdens jaarvergadering.Jorrit Fekkes
CommunicatieAankondigings borden, drukwerk e.d.Sikke Broersma
ActiviteitenActiviteitenGeja de Vries
Activiteiten Commissie
Organiseren en coördineren activiteiten. ...
Voorraad beheer Bar/keuken
In overleg, naar eigen inzicht. Zorgt dat in het seizoen de voorraad eten en drinken op peil is en blijft, waarbij rekening gehouden wordt met inkoop kosten en hoeveelheden tov de vraag als gevolg van drukte en activiteiten. Ervaring, kennis en gegevens leveranciers is bij Joop aanwezig.Hans Schaaf
Techniek
Regelen, coördineren en/of uitvoeren technische aspecten bij gebreken/vervanging en/of benodigde aanpassingen. Coördineren en assisteren wanneer externe expertise benodigd is, en bestuur helpen en informeren bij vragen/problemen.Erwin de Vries, ...
Bediening evenementen
...
Bediening evenementen incidenteel-backup
Ina, ...
Bediening begrafenis/bruiloft
Ina, ...
Dorpshuisplein/terrein
In overleg, naar eigen inzicht.George, Gerrit, Sjolle
Grasmaaien
In overleg, naar eigen inzicht.Leen
Schoonmakers/maaksters
'vast'roulerende basisploeg. Taken verdelen naar eigen inzicht/overleg eea afhankelijk van aantal vrijwilligers. Des te meer des te beter. Hoppen tussen vast en 'op datum' per evenement is ook mogelijkheid en u mag uzelf natuurlijk ook in meerdere groepen indelen. ...
Schoonmaakster Sanitair
Na iedere activiteit in dorpshuisGreet
Schoonmaken op datum en beschrijving
De dames in de rechterkolom hebben Donderdag 31 mei om 14:00 uur. buitenkant ramen, kozijnen en dakgoten schoon gemaakt

Uit veiligheids overwegingen is alleen de hoge lijst aan de voorgevel niet gedaan. Voor later (geen spoed) oplossing bedenken met ladders/heftruck oid (ladder van dorpshuis is te kort) in overleg met terreinploeg of wie maar oplossing heeft of weet. Maar waar het om ging is gebeurd en het dorpshuis is er goed van opgeknapt!
Aukje, Riekje, Sietske, Greet, ...
Na 16 september 2018 (na dorpsfeest) Grote schoonmaak dorpshuis ...
Multifunctionelen/flexibel inzetbaar
Divers ...
Incidenteel inzetbaar, of voor specifieke taak/specialiteit.
Beamer,multimedia,audio,computer, Frituren/keukendienst backup/bijspringen/uitleg, Introductie/uitleg rondje lopen voor vrijwilligers zonder ervaring. Jenze
Wil volgend jaar wel lopen voor donateurs lijst, Aukje weet dat op vergadering voorstel van Andries is gedaan mbt rekeningnr vermelding op nieuwsbrief zodat mensen digitaal kunnen overmaken, maar Aukje denkt dat langskomen beter werkt. Beide mogelijkheden benutten is ook een optie. Wat de één prettig vindt kan een ander ongemakkelijk vinden, dus waarom niet beide opties doen. Dankzij het aanbod van Aukje kan iedereen dan naar zijn/haar voorkeur een donateurs bijdrage doen. Geen donateur, maar wilt u wel iets doneren? Dat kan ook.Aukje

...↑

Kijk op de agenda pagina als u op een bepaalde datum met een gepland evenement iets wilt en kunt doen.

We lezen hier graag uw op- aanmerkingen, en wie of wat verder nog vergeten is in bovenstaande lijst of op deze pagina. De hoop is dat we uiteindelijk alles zo gevuld krijgen met vrijwilligers dat er voor een nieuw bestuur een relatief lichte en uitgeklede functie overblijft die goed te overzien is. En dat daarmee eventuele drempels voor het aanmelden als nieuw bestuurslid zo goed als mogelijk zijn weggenomen.

Berichten

Greet Rubertus
  16 Sep 2018
Geweldige band zaterdagavond. Goed gedaan organisatie! Voor herhaling vatbaar.
Greet Rubertus
  31 Mei 2018
De buitenkant van het dorpshuis ziet er weer netjes uit. Een paar keer per jaar is het nodig om de boel een beetje toonbaar te houden.
Graag wil ik wel de aandacht vragen voor de binnenkant van ons dorpshuis. Ook hier zal schoongemaakt moeten worden en dan wel wat vaker. Er is nu een klein groepje, maar ik zou een dringend beroep willen doen om uw medewerking toe te zeggen. Wanneer de groep wat groter is, hoef je ook niet zo vaak aan te treden.
Ikzelf ben bereid om na iedere activiteit het sanitair schoon te maken.
Ina v.an der Woude
  28 Mei 2018

Coördinator bediening begrafenissen/bruiloften enz. wil ik wel zijn.

Gr. Ina
Admin
  28 Mei 2018
Ik heb twee nieuwe reacties geplaatst als antwoord en twee met een foutje weer verwijderd, ja dat is inderdaad vervelend en een nadeel van automatisch mail ontvangen bij nieuwe reacties.

Om nieuwe reacties te zien moet pagina ververst worden door halfrond pijltje in browser. Anders wordt niet de meest recente online versie weergegeven, maar een opgeslagen (oude) versie uit het apparaatgeheugen van de gebruiker. Zal even kijken wat er van de website kant aan de cacheinstellingen is te verbeteren.

Tip: op pagina's waar actief en veel gereageerd wordt (of dat te verwachten is) is het handiger om automatische email notificatie niet aan te vinken, maar op een zelf gekozen moment de pagina te bezoeken en alle updates in één keer te lezen. Snel naar reacties springen doet u door bovenaan de pagina op de blauwe 'reacties' link te klikken.

Maar bedankt voor de melding Greet want zo komen problemen aan het licht en zijn de antwoorden en/of oplossingen misschien ook nuttig voor anderen.
Greet Rubertus
  28 Mei 2018
Even een puntje: ik kreeg 4 keer dezelfde mail. Er waren geen nieuwe reacties
Groet Greet
Admin
  28 Mei 2018
Ina, wil je wel of geen 'hoofd' worden van 'bediening begr.tr'?
Hoofd is in principe niets meer of minder dan eerste aanspreekpunt en als het lukt coördinatie.

Door de uitleg zoals die nu op deze pagina staat zou je automatisch nu eerst 'hoofd' worden omdat je je als eerste aangemeld hebt. Lijkt me in onze dagelijkse praktijk geen issue, want eenvoudig in overleg te wijzigen allemaal. En zeker als het straks allemaal (hopelijk) gaat rollen.

Maar als je nu al weet dat je geen hoofd wilt worden dan zet ik er (gh) achter oid. Maar we kunnen uiteindelijk niet zonder hoofd :-)
Admin
  28 Mei 2018
Hoi Greet, Als het goed is krijg je automatisch (dmv een script) een mailtje zodra er hier een nieuwe reactie geplaatst wordt als je dat hebt aangevinkt. Als het niet goed is niet. Het voordeel van een emailadres blijft dat je naam in het blauw staat weergegeven, wat mij op een idee brengt ;-) Ter info, wanneer u geen mail wilt ontvangen (zoals ik) maar wel een blauwe naam, zorg dan dat beide vakjes NIET aangevinkt zijn. Gebruik desnoods een nep@mailadres.com Het kan en mag hier allemaal.

Hoi Ina, helemaal top, bedankt! We moeten ook niet meer categoriën hebben dan nodig, maar door jouw opmerking denk ik dat het misschien handig is om nog een groep 'Bediening incidenteel/backup' aan te maken.
Ina van der Woude
  28 Mei 2018
Hierbij geef ik mij op voor de bediening bij begrafenissen/bruiloften. Eventueel ook zo nu en dan bij evenementen.

Groet Ina
Greet Rubertus
  28 Mei 2018
Jens: ik heb mijn mailadres vermeld. Ik hoor graag wanneer er weer iets gemeld is.
Greet Rubertus
  27 Mei 2018
Sytske en Greet willen ook bij de schoonmaak helpen
*Naam:
Email:
Waarschuw me bij nieuwe berichten
Email adres verbergen
*Tekst:
 

...↑

Wijzigingen (klein en groot)

Alle wijzigingen, klein en groot en inhoudelijk of van (web)technische aard

  • v4.02 (20181010) Bestuur ingevuld. zie dorpshuispagina
  • v4.01 (20180904) 'Gezocht' doorgestreept bij dorpshuisbestuur.
  • v4.00 (20180531) Greet Rubertus, schoonmaak sanitair na iedere activiteit.
  • v3.22 (20180531) Reactie van Greet uitgelicht, oproep voor vrijwilligers schoonmaken in dorpshuis. Greet biedt aan sanitair te doen.
  • v3.12 (20180531) Dorpshuis buitenom schoonmaken is afgerond. Pagina bijgewerkt item 'schoonmaken op datum en beschrijving' door Aukje, Riekje, Sietske & Greet.
  • v3.02 (20180530) De teksten tussen [...haakjes...] zijn verwijderd zoals eerder aangekondigd. De te verwijderen tekst op de Elf Dorpshuizen Fietstocht staat nog online omdat er nog niet iemand voor het soep koken gevonden is.
  • v3.01 (20180529) Schrijffouten + technisch; meta cache control aangepast op pagina niveau. Hopelijk worden reacties op deze pagina nu beter ververst op (met name) ipad en iphone wanneer pagina opnieuw geladen wordt. (na aanleiding van reactie gebruiker) Gebruikers reacties en ervaringen zijn onmisbaar om mankementen/fouten aan het licht te brengen zodat deze verholpen kunnen worden.
  • v3.00 (20180528) Ina van der Woude is 'first lady' oftewel de eerste vrouw en coördinator in de groep 'Bediening begrafenis/bruiloft'
  • v2.92 (20180528) Onderdeel 'Wijzigingen' toegevoegd met 'jump' link bovenaan de pagina naar dit deel op de pagina zodat terugkerende vaste bezoekers in twee klikken vanaf de voorpagina in één oogopslag kunnen zien of er voor hen interessante informatie is gewijzigd. Zo zal een nieuwe aanmelding als 'hoofd' van bijvoorbeeld de activiteiten commissie zorgen voor een verspringing van v2.92 naar v3.00. Een blik op het versienummer op de voorpagina is voldoende om te zien of er sinds uw laatste bezoek iets is gewijzigd. U kunt het versienummer dus doen wijzigen door u voor het één of ander aan te melden, 't is maar een suggestie of een idee waar u misschien niet aan had gedacht.
  • Twijfelt u om wel/niet een reactie te plaatsen omdat u het wel meldenswaardig vindt, maar alleen even voor nu 'nice to know' en niet om heel lang online te laten staan? Plaats uw bericht dan tussen [..vierkante haakjes..]. De admin weet dan dat dit bericht verwijderd kan worden als de informatie verwerkt is of niet meer relevant is of verwijderd kan worden om reden in de reactie vermeld.

...↑